Visa allastudier.se som: Mobil

Medialiserad religion i ett digitaliserat samhälle

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans

Medialiserad religion i ett digitaliserat samhälle

Idag möter de flesta människor religion genom olika medier och digitala medieplattformar. Det är ett ständigt flöde av information där tid och rum och nationella gränser suddas ut. Genom medialisering av religion bidrar religiösa institutioner, nyhetsmedier och till exempel populärkulturens olika genrer till att forma och omforma vår förståelse av vad religion är eller inte är. Detta gäller inte minst religion i relation till aktuella frågor om miljö och hållbarhet, genus- och HBTQ-frågor, samt religionens plats och funktion i ett mångreligiöst och mångkulturellt konsumtionssamhälle. Medialisering av religion äger rum i spänningsfältet mellan religionens ökade synlighet i samhället och idén om religion som något individuellt och privat. Medialisering av religiös tro och praktik, normer och värderingar påverkas av kriterier som nyhets- och aktualitetsvärde. Det vill säga när religion presenteras, vad som presenteras, hur, av vem och varför. I det digitala mediesamhället ersätts tidigare bestämda deadlines av oavbrutna flowlines.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. Baskurser i teologi 60 hp, samt 15 hp fortsättningsnivå genom kursen Teologi, religion och kyrka i Sverige, eller motsvarande.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan StockholmRecensioner

Det finns inga recensioner för Medialiserad religion i ett digitaliserat samhälle

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön