Visa allastudier.se som: Mobil

Teologier i svensk psalm

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Stockholm

Teologier i svensk psalm

I kursen behandlas bildspråk, olika teologiska teman samt relationer mellan ord och musik i ett urval svenska psalmer. Analyserna utgår främst från svenska psalmtexter vilka kompletteras med teologiska teorier om Gud, människan och skapelsen. Kursen har en tyngdvikt vid systematiskt teologiska frågor snarare än hymnologiska, även om hymnologisk forskning kommer att utgöra en del av kursens innehåll. Ett delmoment i kursen utgörs av feministiska och queerteologiska tolkningar av psalmernas bildspråk. Musikens relevans för psalmens form kommer att analyseras utifrån dess filosofiska och existentiella relevans för tolkning samt i relation till föreställningar om Guds närvaro i den ordlösa skönheten och konsten.

Förkunskaper

Kurser i teologi/religionsvetenskap, 120 hp, varav minst 15 hp systematisk teologi på fördjupningsnivå, eller godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, där minst 150 hp utgörs av teologi/religionsvetenskap eller motsvarande. Dessutom kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm


Recensioner

Det finns inga recensioner för Teologier i svensk psalm

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön