Visa allastudier.se som: Mobil

Lärlingsutbildning - Restaurangkock

Astar
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
CSN-berättigad
Startdatum: Löpande - Stockholm
Astar

Lärlingsutbildning - Restaurangkock

Restaurangkock – Lärlingsutbildning

Restaurangbranschen har fullkomligt exploderat och det behövs därför nytänkande och kunnig personal som inte bara kan möta gästernas förväntningar utan också överträffa dem. Men det är inte bara det att vi äter ute mer och mer, utan medvetenheten kring mat har också ökat. Utbildningen riktar sig till dig som vill lära dig kockyrket genom praktiskt arbete.

Som gäst ställer vi större krav på att det vi får på tallriken är rätt tillagat och att råvarorna är fräscha och gärna ekologiska eller närodlade. Det här ställer höga krav på branschen, vilket gör att efterfrågan på utbildad personal ökar, oavsett om det gäller lyxrestaurangen eller skolmatsalen.

Stora delar av utbildningen bedrivs i någon form av restaurangverksamhet där du lär dig allt om varma och kalla rätter, tillagning och uppläggning samt servering och service. Efter avslutad utbildning kan du arbeta inom de flesta av restaurangnäringens olika segment – inte bara i Sverige, utan i hela världen.

Under utbildningen har du möjlighet att åka utomlands till ett av våra samarbetsländer: Franktike, Italien, England och Österrike. Detta är en del av EU -projektet Erasmus och är ett utmärkt tillfälle för dig som är intresserad av att bredda dina kunskaper inom den kulinariska världen, få nya erfarenheter: personliga och kulturella samt skapa nya kontakter.

Kurser

  • Orienteringskurs för lärling, 50 p
  • Hygienkunskap, 100 p
  • Matlagning 1, 100 p
  • Matlagning 2, 200 p
  • Matlagning 3, 200 p
  • Matlagning 4, 200 p
  • Livsmedels- & Näringskunskap 1, 100 p
  • Servering 1, 100 p
  • Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 p

Kursutbudet kan skilja sig åt mellan olika kommuner.

Förkunskaper

Förkunskapskrav för att söka lärling/komvuxutbildning är grundskolan eller motsvarande, med goda kunskaper i svenska/svenska som andraspråk.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning hos Astar får du betyg i kurserna samt diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har sedan ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Astar

Astar

Vilka är dina drömmar och visioner?Under en livstid förändras våra drömmar om vem vi vill vara och vad vi vill göra i yrkeslivet. Dina drömmar är en viktig drivkraft och delvis det som gör dig unik. Dina drömmar ger riktning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Lärlingsutbildning - Restaurangkock
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Lärlingsutbildning - Restaurangkock, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön