Visa allastudier.se som: Mobil

Apotekstekniker

Cady Training Academy
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Flexibel, läs i din egen takt
Heltid/Deltid
Icke studiemedelsberättigad
25 900 SEK inkl. moms
Startdatum: Löpande - Distans

Apotekstekniker

VILL DU HA ETT UTÅTRIKTAT OCH VARIERANDE ARBETE DÄR KUNDSERVICE, FÖRSÄLJNING OCH UPPLYSNING STÅR I MITTPUNKTEN?

Distansutbilda dig till apotekstekniker!
Apoteksteknikerna arbetar inom apotek eller hälsokosthandeln och huvudsakligen med egenvårdsrådgivning i butik eller telefon, läkemedel för djur, folkhälsofrågor, försäljning och varuhantering samt har viss kännedom om recepthanteringen samt packa upp nya leveranser av läkemedel och andra produkter.

Ge kunder tips och råd

En viktig uppgift som apotekstekniker är att ge kunden tips och råd om allt ifrån fotvård och hygien till egenvård av enklare krämpor. Det är därför mycket viktigt att personalen som kommer i kontakt med kunderna kan ge relevanta råd och har kunskap att avgöra när kunder ska hänvisas till vården och inte behandla sig själv.

Unik flexibel utbildning ger rätt kompetens

Apotekstekniker är i dagsläget inte ett legitimationsyrke. Det betyder att det slutligen är upp till arbetsgivaren att avgöra vem som har tillräcklig kompetens för yrket och inte. Många som arbetar som apotekstekniker idag har läst en YH-utbildning. Cady Training Academy vill möta den stora efterfrågan på apotekstekniker genom att erbjuda en unik flexibel utbildning på distans.

För att i Sverige kunna arbeta som apotekstekniker krävs det i dagens läge (uppgift från framtid.se november 2017 samt socialstyrelsen) ej någon legitimation. Det är upp till en arbetsgivare att avgöra vem som har tillräcklig kompetens för att kunna utföra jobbet. Om du vill veta hur apoteken på din ort ställer sig till utbildningsbakgrund, fråga innan du anmäler dig.

Efter avslutad utbildning är målet att du har tillägnat dig kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet som apotekstekniker.

Om utbildningen

Denna utbildning är på distans utan några fysiska träffar.

Du kan även jobba samtidigt som du läser hos oss då du lägger upp din studieplan själv och kan läsa dygnet runt!

Utbildningen motsvarar en 2-årig yrkesutbildning men du påverkar din studietid själv! Du läser i din egen takt och kan variera den under din studietid såsom heltid (utan lov) eller deltid (t.ex. på grund av arbete). Om du t.ex. läser heltid utan lov och har goda studievanor/disciplin kan utbildningstiden uppskattningsvis halveras.   

Du väljer själv ditt startdatum och kan anmäla dig alla dagar året om. 

Utbildningen vänder sig till både privatpersoner och organisationer. Denna utbildning är inte CSN-berättigad.

Egen mentor och praktik

När du har anmält dig till utbildningen får du en egen mentor som du alltid kan få råd och stöd av. Du får hjälp och stöd av din mentor med pedagogiska frågor, praktiken m.m. och även med elevcoachning om du önskar.

Praktik ingår i utbildningen och är sammanlagt 20 veckor. Viktigt! Innan du kan anmäla dig måste du ha hittat en praktikplats. Praktikplatsens kontaktuppgifter och namn måste uppges vid anmälan. Den är flexibel och går att skräddarsy (t.ex. 50% över en längre period). Platsen hittar du själv och kan vara din arbetsplats om den är relevant till utbildningen. Den går även att validera.

Kursplan

 • Psykologi
 • Psykiatri
 • Specialpedagogik
 • Etik
 • Vård och omsorg
 • Hälsopedagogik
 • Kommunikation
 • Service
 • Inköp
 • Medicinsk grundkurs
 • Komplementärmedicin
 • Recepthantering
 • Farmakologi
 • Egenvårdskunskap
 • Slutarbete
 • Praktik (eleven ansvarar själv för att hitta praktikplats)*

* Om praktiken: praktiken för kundbemötande och service, butiksekonomi och försäljning kan du göra på valfri butik. Det innebär att du även kan fråga andra butiker om det inte finns möjlighet på ortens apotek eller hälsokostaffär (kan valideras mot tidigare erfarenheter i butik mot dokumentation).

Validering

Hos oss kan du alltid validera ämnen som du har tidigare läst eller praktik om du har erfarenhet inom yrket. Läs mer på utbildningens hemsida.

Förkunskaper

Anmälan görs via utbildningens hemsida.
Då du läser helt själv på heldistans väljer du själv vilket startdatum du vill ha och du kan anmäla dig alla dagar året om. Du läser i din egen takt och kan även variera ditt tempo under studietiden med vårt flexibla upplägg!

Antagningskrav för att få delta i denna utbildning:
Lägst godkänt betyg i:
Svenska A / Svenska 1 eller motsvarande / Svenska som andra språk A / Svenska som andraspråk 1 eller motsvarande.
Engelska A / Engelska 5 eller motsvarande.
Matematik A / Matematik 1a/1b/1c eller motsvarande.

Du ska vara 18 år fyllda.
Du ska vara vid god psykisk form.
Du ska vara serviceinriktad och lyhörd.
Du ska ha god självkännedom.
Du måste ha internetåtkomst för att kunna studera.
Du ska kunna öppna och hantera filer i Word, Excel, Powerpoint samt PDF.

Om du saknar någon av antagningskrav kan vi bedöma dig som behörig om du har s.k. reell kompetens. Läs mer på utbildningens hemsida.

Cady Training Academy

Cady Training Academy

Cady training academy har sitt säte i Göteborg.Ansvarig för företaget är Katarina Thur, som har många års erfarenhet av flygbranschen, krishantering, turism, psykologi m.m. Cady utbildar inom olika yrkesområden. Alla utbildningar är på distans och avslutas med test samt diplomering. Då vi...


Läs mer om Cady Training Academy och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Apotekstekniker
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Apotekstekniker, fyll i följande uppgifter: