Energisystemingenjör, Co-op

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Gävle
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Gävle

Energisystemingenjör, Co-op

Ett av utbildningens viktigaste områden är att kartlägga komplexa energisystem och hur dessa kan optimeras för energi- och miljöresursanvändning. Den "röda tråden" i utbildningen är programmets inriktning på att skapa uthålliga energisystem, d.v.s. att på bästa möjliga sätt hushålla med resurserna arbete, kapital, råvaror, energi och miljö. De tre energisystem som behandlas i programmet är:

NATIONELLA/REGIONALA/
KOMMUNALA ENERGISYSTEM
Hanterar frågor om hur energiproduktionen både globalt och regionalt fungerar, hur produktionssystemen är uppbyggda och hur dessa kan optimeras.

INDUSTRIELLA ENERGISYSTEM
Fokuserar på hur energin används av industrin och hur deras energisystem kan effektiviseras / optimeras med avseende på ekonomi och miljö.

BYGGNADENS ENERGISYSTEM
En stor del av energi­resurserna används idag för att upprätthålla önskade miljöer inomhus. Denna del handlar om hur dessa miljöer kan uppnås på ett så energi­effektivt sätt som möjligt.

Vårt samarbete med närliggande industrier gör att du får en mycket god inblick i en ingenjörs vardag och arbetsmarknad. Din kontakt med företagen sker bl.a. genom studiebesök, företagsanknutna studieuppgifter, projektarbeten och examensarbete. Regionens energiintensiva företag visar ett stort intresse. Gävle Energi, Rejlers ingenjörer, ÅF, Samkraft och ­Ramböll har aktivt medverkat i arbetet med att ta fram denna utbildning.

CO-OP - ARBETSLIVSERFARENHET REDAN UNDER STUDIETIDEN!
Co-op innebär att du varvar studier med arbete under planerade arbetsperioder. Kombinationen av teoretiska studier samt arbete på ett företag gynnar både dig som student, som får omsätta teorin i praktiken, och företaget som får in ny kunskap. Som student får du även nyttig arbetslivserfarenhet om vad det kommande arbetslivet innebär samtidigt som du knyter värdefulla kontakter inför framtiden.

I utbildningen finns totalt fyra arbetsperioder på vardera tio veckor vilket innebär en sammanlagd studietid på fyra år. Co-op-plats söker du via platsannonser från de företag som Högskolan samarbetar med eller så ordnar du en Co-op-plats på egen hand. Co-op-platserna är begränsade och Högskolan kan inte garantera dig en plats på något av de företag som är knutna till Högskolan. Det är företaget som avgör om din ansökan och intervju leder till en anställning.

Om du är intresserad av Co-op så kommer du att få mer information innan du väljer studieformen under din första termin.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet +Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Energisystemingenjör, Co-op
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle


Recensioner

Det finns inga recensioner för Energisystemingenjör, Co-op

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Energisystemingenjör, Co-op från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön