Miljövetenskap - teknik, beteende och samhälle (Co-op)

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Gävle
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Gävle

Miljövetenskap - teknik, beteende och samhälle (Co-op)

När du läser till miljövetare får du en kandidatexamen i miljövetenskap, men utbildningen innehåller så mycket mer än så. Du kommer inom ämnet miljöpsykologi lära dig förstå hur vi människor påverkas psykologiskt av varandra och den miljö vi verkar i och även förstå hur miljön påverkas av oss människor. Ett centralt tema är miljöbedömning där fokus ligger på olika delar av den byggda miljön som byggnader, energisystem, transporter och infrastruktur, samt produktion och konsumtion av övriga varor och tjänster. Du läser också kurser inom samhällsplanering, ekonomi och juridik. Programmet innehåller tre större projektkurser som ger möjlighet till såväl breddning som fördjupning inom miljöområdet. I flera kurser läser du tillsammans med blivande ingenjörer och du kommer även träna på att arbeta tillsammans i projektform, och att presentera ditt arbete muntligt och skriftligt.

Online programmet förmedlas via internet och lärplattformen Canvas. Det innebär att du kan läsa hemifrån eller vid ett lokalt Lärcentrum. All undervisning sker online, där det kommer finnas en blandning mellan tillgängliga förinspelade föreläsningar och schemalagda föreläsningar. Alla föreläsningar kommer inte att finnas inspelade utan ges under schemalagd tid via zoom.
Det kommer att förekomma ca 1-3 obligatoriska träffar per termin då examinerande moment kommer att genomföras på plats i Gävle.
Alla kurser har gemensamma föreläsningar och examinerande moment för både studenter som läser på campus och de som läser på distans. Majoriteten av kurserna har skriftlig salstentamen vilka du kan skriva vid universitet/högskola eller lokalt lärcentrum nära din hemort. Övriga kurser examineras via internet. Studenter ansvarar själva för att hitta en godkänd tentamensplats. Mer information hittar ni här: [https://hig.se/Ext/Sv/Student/Dina-studier/Tentamen/Tentamen-pa-annan-ort.html]()


CO-OP - ARBETSLIVSERFARENHET REDAN UNDER STUDIETIDEN!
Co-op innebär att du varvar studier med arbete under planerade arbetsperioder. Kombinationen av teoretiska studier samt arbete på ett företag gynnar både dig som student, som får omsätta teorin i praktiken, och företaget som får in ny kunskap. Som student får du även nyttig arbetslivserfarenhet om vad det kommande arbetslivet innebär samtidigt som du knyter värdefulla kontakter inför framtiden.

I utbildningen finns totalt fyra arbetsperioder på vardera tio veckor vilket innebär en sammanlagd studietid på fyra år. Co-op-plats söker du via platsannonser från de företag som Högskolan samarbetar med eller så ordnar du en Co-op-plats på egen hand. Co-op-platserna är begränsade och Högskolan kan inte garantera dig en plats på något av de företag som är knutna till Högskolan. Det är företaget som avgör om din ansökan och intervju leder till en anställning.

Om du är intresserad av Co-op så kommer du att få mer information innan du väljer studieformen under din första termin.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet +Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Miljövetenskap - teknik, beteende och samhälle (Co-op)
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle


Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljövetenskap - teknik, beteende och samhälle (Co-op)

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Miljövetenskap - teknik, beteende och samhälle (Co-op) från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön