Socionomprogrammet

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Distans
210 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Socionomprogrammet

Utbildningen ges under de första sex terminerna på grundläggande nivå och inleds med ett basblock under första året. Därefter ges fortsättningsblocket som omfattar 1½ år och utbildningen avslutas med påbyggnadsblocket det sista året. Den avslutande terminen består av kurser på avancerad nivå. I programmet ingår ämnen som bl.a. socialt arbete, social omsorg, sociologi, psykologi, organisation och ledarskap samt rättsvetenskap. I socialt arbete ingår verksamhetsförlagd utbildning där du kan integrera dina teoretiska kunskaper med praktiskt arbete med människor. Praktikplatser erbjuds inom Gävleborgs län.

Utbildningen bedrivs på helfart och du ingår i en fast studiegrupp vid lärcentra på den studieort där du antas. Du förväntas närvara på din studieort 1-2 gånger i veckan. Arbetet i din grupp på studieorten kan innebära föreläsningar via webbkonferens, obligatoriska grupparbeten, lärarledd handledning, seminarier m.m.

Aktuella studieorter fr.o.m. höstterminen 2023 är Gävle, Bollnäs, Hudiksvall och Söderhamn.

Introduktion av kurser sker i Gävle eller via distansöverbryggande teknik. Seminarier, examination och annan undervisning kan förläggas till Gävle upp till 12 gånger per termin. Mer i vissa kurser och mindre i andra. I Gävle får du möjlighet att möta hela din klass och ingå i andra konstellationer som ger nya perspektiv på det du har läst och arbetat med i din studiegrupp.

I undervisningen tillämpas problembaserat lärande vilket bl.a. innebär deltagande i studiegruppens arbetsuppgifter och att du tränas i att tillämpa och relatera teoretisk kunskap till det sociala fältets frågor och problemställningar.

Det problembaserade lärandet syftar bl.a. till att integrera vetenskapligt kunskapssökande med det sociala arbetets arbetssätt. Pedagogiken medger goda möjligheter för dig att bli förberedd för den kommande yrkesfunktionen. Stor vikt läggs vid att du utvecklar en empatisk förmåga för att kunna möta människor i utsatta livssituationer.


Du kan bedriva del av utbildningen utomlands, och utbildningen förbereder för vidare studier på magister-, master- och forskarnivå.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet +Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1 b eller 1a1 + 1a2.

Examen & Intyg

Socionomexamen

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Socionomprogrammet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i GävleRecensioner

Det finns inga recensioner för Socionomprogrammet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Socionomprogrammet från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön