Visa allastudier.se som: Mobil

Barn, ungdom och migrationsprocesser

Högskolan Väst
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
7.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans

Barn, ungdom och migrationsprocesser

Migration har blivit en hett debatterad fråga i samhällsdebatten. Hur ser det då ut bakom tidningsrubrikerna och hur kan vi teoretiskt förklara och förstå fenomen som migration, transnationalitet, att leva i diaspora och i ett ’postkolonialt tillstånd’ utifrån perspektiv av barns och ungas egen agens. Den här kursen handlar om hur migrationsprocesser kan påverka och hur barn och unga i sin tur påverkar både före, under och efter migration samt hur olika samhälleliga nationella aktörer inom utbildning, vård och andra samhälleliga institutioner möter barn och unga i migration.Kursen Barn, ungdom och migrationsprocesser är nätbaserad, med erbjudande (ej obligatoriska) om två fysiska närträffar med seminarier över en heldag. Dessa närträffar äger rum på Högskolan Väst, respektive Campus Västervik.

Förkunskaper

Lärarexamen om minst 180 hp eller sjuksköterskeexamen om minst 180 hp, eller filosofie kandidatexamen med samhälls- eller beteendevetenskapligt huvudområde, t.ex. socialt arbete och socialpedagogik, psykologi, pedagogik, sociologi, kulturvetenskap och folkhälsovetenskap eller motsvarande samt engelska B, Engelska 6 eller motsvarande samt svenska 3.

Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...


Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan VästJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön