Visa allastudier.se som: Mobil

Barns- och ungdomars hälsa/ohälsa

Högskolan Väst
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Trollhättan
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Trollhättan
Sista ansökan: 2021-04-14

Barns- och ungdomars hälsa/ohälsa

Målgrupp: Sjuksköterskor som vill arbeta med barn och ungdomar inom barnhälsovård och elevhälsa.Kursens huvudsakliga innehåll är inriktat mot förebyggande och hälsofrämjande omvårdnad av barn och ungdomar ur ett folkhälsoperspektiv.I kursen studeras barn och ungdomars hälsoproblem och hur dessa kan förebyggas och behandlas genom hälsoundersökningar, hälsorådgivning, behandlingar och vaccinationer. Efter genomgången kurs ska deltagarna kunna stödja och stimulera barn och ungdomars hälsa och utveckling i samverkan med barn, ungdomar och närstående. Omvårdnaden ska bedrivas med utgångspunkt i Barnkonventionen, mänskliga rättigheter och med ett professionellt förhållningssätt.Kursen innehållet 5,25 hp verksamhetsförlagt utbildning fördelat på barnavårdscentral och skolsköterskemottagning. Kursen läses på halvfart med en schemalagd dag per vecka, torsdag.

Förkunskaper

Legitimerad sjuksköterska med minst ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska samt kandidatexamen med huvudområdet omvårdnad eller motsvarande.

Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...


Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan Väst


Recensioner

Det finns inga recensioner för Barns- och ungdomars hälsa/ohälsa

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: