Visa allastudier.se som: Mobil

Industriautomation 2 - Programmering och standarder

Högskolan Väst
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
2.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Industriautomation 2 - Programmering och standarder

Den här kursen är en fortsättning på industriautomation 1, och ger en insikt i hur ett automationssystem programmeras. Den fokuserar på PLC och ger en mer detaljerad bild av hur ett modernt automationssystem fungerar.Kursen består av föreläsningar, distansövningar med PLC och övningar i automationslaboratoriet på Produktionstekniskt Centrum (PTC).Detta är andra kursmodulen inom industriautomation och det går sedan att bygga vidare med ytterligare en kurs. Kursen kommer att belysa hur olika sätt att programmera påverkar komplexiteten, felsökningsmöjligheter, återanvändbarhet, säkerhet. Kursen behandlar även delar av den internationella standarden för programmering som kan hjälpa dig i din vardag för att skapa bättre automationslösningar. Den kunskapen behövs för att få en djupare förståelse för hur ett automationssystem programmeras och hur standarder, bibliotek kan effektivisera felsökning, implementering och ombyggnad. Kursen lämpar sig för dig som på något sätt kommer i kontakt med automation inom produktion och som kommer att medverka vid kravsättning, felsökning eller har produktions eller automationsansvar.Industri och akademiDenna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för Prodex projektet. Prodex syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den Svenska industrins konkurrenskraft.Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

Förkunskaper

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Godkända kurser: IND600-Industriautomation I (eller motsvarande kunskaper). Fullgjorda kursfordringar om 90 hp inom teknik eller motsvarande.

Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...


Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan VästRecensioner

Det finns inga recensioner för Industriautomation 2 - Programmering och standarder

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: