Visa allastudier.se som: Mobil

Lärande och egenvård vid diabetes

Högskolan Väst
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Trollhättan
15 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Trollhättan
Vår 2021

Trollhättan
Vår 2022
2021-04-14

Lärande och egenvård vid diabetes

Kursen vänder sig till dig som i ditt arbete möter personer med diabetes, i alla vårdande sammanhang. I relation till diabetes, omvårdnad och egenvård behandlas pedagogik och didaktik. Livsvärldsteori, pedagogiska begrepp och traditioner diskuteras i relation till lärande vid diabetessjukdom i livets olika åldrar och skeenden. Evidensbaserad och personcentrerad vård samt kvalitetsarbete inom diabetesvård diskuteras och problematiseras. Diabetesvård och samverkan mellan primärvård, sjukhus och kommunal vård behandlas. Vidare diskuteras det etiska patientperspektivet i relation till bedömning och behandling vid diabetesrelaterade sjukdomar och komplikationer. Hälsofrämjande och förebyggande arbete vid diabetes samt metoder för att stärka egenvårdsförmåga diskuteras. Diabetessjuksköterskans roll, ledarskap och samverkan i team behandlas.

Förkunskaper

Legitimerad sjuksköterska med minst ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska samt kandidatexamen med huvudområdet omvårdnad eller motsvarande samt fullgjorda kursfordringar i kursen Avancerad vård vid diabetes, 15 hp eller motsvarande.

Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...


Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan Väst


Recensioner

Det finns inga recensioner för Lärande och egenvård vid diabetes

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: