Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Säkerhet vid arbete på och i elektriska fordon

Högskolan Väst
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
2.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Säkerhet vid arbete på och i elektriska fordon

I och med den ökande efterfrågan på eldrivna fordon så ökar också behovet av kvalificerade yrkespersoner som kan arbeta på ett säkert och effektivt sätt med dessa avancerade teknologier. Denna kurs ger dig de nödvändiga kunskaperna för att utföra riskbedömningar och skapa en riskfri miljö kring elektriska drivlinor och energilagringssystem.En betydande del av kursen kommer att fokusera på att ge dig förståelse för de faror som är förknippade med arbete med eller i närheten av farlig spänning, t.ex. i batterier och andra komponenter för elfordon. Du kommer att lära dig om bästa praxis för hantering, underhåll och förebyggande säkerhetsåtgärder för att minimera potentiella risker.Industri och akademiDenna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ett av våra utbildningsprojektet. Projektet syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den svenska industrins konkurrenskraft.Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Glöm inte att bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet.

Förkunskaper

Kandidatexamen med huvudområdet elektroteknik eller motsvarande, alternativt en motsvarande högskoleingenjörsexamen inom elektroteknik. I utbildningen på grundnivå skall minst 3 hp programmering samt 15 hp matematik ingå. Engelska 6.

Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...


Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan VästRecensioner

Det finns inga recensioner för Säkerhet vid arbete på och i elektriska fordon

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön