Tillämpad statistik - självständigt analysprojekt

Högskolan Väst
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans
Sista ansökan: 2023-10-15

Tillämpad statistik - självständigt analysprojekt

Statistik är läran om hur data kan användas för att förstå verkligheten bättre.Att planera, genomföra och rapportera en undersökning är spännande men komplicerat. Det sägs att det finns tusentals vägar att gå, men att endast en handfull vägar leder rätt. I denna kurs studerar vi en undersöknings alla faser.Kursen vänder sig till alla som vill lära sig mer om att genomföra en undersökning från början till slut. Kursen är framförallt lämplig för alla som planerar eller precis har börjat genomföra en undersökning.Är du student som ska genomföra ett examensarbete eller yrkesverksam engagerad i en undersökning och vill ha hjälp med metodiken är detta en mycket lämplig kurs.När man ska genomföra en undersökning ställs man inför en rad viktiga beslut. Det gäller bland annat att:ta vara på befintlig kunskap inom det fält man vill utföra underökningenprecisera frågeställningenvälja lämplig undersökningsformvälja lämplig urvalsform, enkät, intervju, webformulera väl genomtänkta frågor och svarsalternativI kursens första del skapas en studieplan där bland annat ovanstående frågor beaktas.I kursens nästa fas förbereds analyser. Vi diskuterar tänkbara lösningar och studerar populära och sofistikerade analyser som kan komma väl till pass. I denna del tar vi fram en analysplan.Avslutningsvis genomförs analyser och en rapport och presentation förbereds. Här lägger vi mycket energi på att diskutera hur statistiska resultat presenteras korrekt och begripligt. Kursen tar upp hur ett statistiskt analysprojekt planeras, struktureras, rapporteras och presenteras korrekt och begripligt.

Förkunskaper

Fullgjorda kursfordringar eller motsvarande i kurserna Tillämpad statistik - att samla och sammanfatta data, 7.5 hp, Tillämpad statistik - att dra slutsatser från data, 7.5 hp, samt Tillämpad statistik - prediktiv modellering, 7.5 hp, eller motsvarande.

Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...


Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan VästRecensioner

Det finns inga recensioner för Tillämpad statistik - självständigt analysprojekt

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön