Visa allastudier.se som: Mobil

Vetenskapliga metoder för specialistsjuksköterskan

Högskolan Väst
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Trollhättan
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Trollhättan
Sista ansökan: 2021-04-14

Vetenskapliga metoder för specialistsjuksköterskan

Denna kurs vänder sig till dig som vill ha kompetens i vetenskapliga metoder i omvårdnad på avancerad nivå, för att nå en öppen examen för magister med huvudområde omvårdnad. Kursen ges samtidigt och tillsammans med samtliga Specialistsjuksköterskeprogrammets inriktningar. Kursen ges under höstens första 10 veckor (veckorna 36-45), och läses på halvfart, vilket motsvarar 20 timmars studier/vecka.Du studerar teorier och perspektiv för forskningsmetoder inom omvårdnad samt forskningsetiska principer och dilemman som är relaterade till forskningsstudier inom omvårdnad. Du identifierar problemområden och forskningsbara frågeställningar, samt sätter dig in i det aktuella forskningsläget. Under kursen tränar du hur olika metoder för analys av data används. Arbetsformerna varierar mellan föreläsningar, seminarier och egna studier. Studieuppgifter löses i grupp och/eller enskilt och är kopplade till seminarierna. Du förväntas förbereda dig inför seminarier och föreläsningar genom att studera relevanta delar av kurslitteraturen.Denna fristående kurs VMS600 kan under förutsättningen att godkänt resultat uppnås, tillsammans med kursen Leda och utveckla omvårdnad inom specialistsjuksköterskans ansvarsområde 7,5 hp (LUO700), och kursen Examensarbete i omvårdnad, magister 15 hp, tillsammans med valfria kurser på avancerad nivå motsvarande 15 hp, ingå i en magisterexamen med huvudområdet omvårdnad. Du ges då möjlighet att ansöka om en så kallad öppen examen för magister med huvudområde omvårdnad. Den ska omfatta 60 hp. Av dessa ska minst 45 hp vara på avancerad nivå, inklusive ett självständigt arbete om minst 15 hp (examensarbete).Om du vill ha en specialistsjuksköterskeutbildning med magisterexamen skall du söka till önskat specialistsjuksköterskeprogram.

Förkunskaper

Legitimerad sjuksköterska med minst ett års yrkeserfarenhet samt kandidatexamen med huvudområdet omvårdnad eller motsvarande.

Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...


Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan Väst


Recensioner

Det finns inga recensioner för Vetenskapliga metoder för specialistsjuksköterskan

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: