Visa allastudier.se som: Mobil

Finansiell ekonomi

Högskolan i Halmstad
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Halmstad
7.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Halmstad
Högskolan i Halmstad

Finansiell ekonomi

Kursens mål är att studenten skall få ett brett kunnande i ämnet finansiell ekonomi. Fokus ligger på ett översiktsperspektiv där studenten får en överblick i de finansiella marknadernas funktionssätt. Kursen skall även förbereda studenten för vidare studier i ämnet finansiell ekonomi.Kursen fokuseras på de finansiella instrumenten. De grundläggande kunskaperna som behövs vid värdering av aktier och obligationer behandlas innan studenten får en introduktion till värdering av dessa instrument. Begrepp som risk och avkastning har en central del i kursen och kommer att behandlas noga. Dessa kunskaper kommer att ligga till grund när uppbyggnaden av en portfölj av värdepapper behandlas.Den teoretiska jämviktsmodellen (CAPM) kommer att behandlas. Ett annat område i kursen är teorin om de effektiva marknaderna och teorierna som ifrågasätter marknadens effektivitet. Kursen avslutas med en introduktion till terminer och optioner där instrumentens värde i förhållande till det underliggande värdepappret diskuteras. Även prissättning av terminer och optioner kan komma att behandlas.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet +Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 4).Eller:Engelska 6, Matematik 3b / 3c, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2 (områdesbehörighet A4).

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad – här börjar framtiden

Högskolan i Halmstad bildades 1983 och har cirka 10 000 studenter. Välj mellan ett 50-tal program på grundnivå och avancerad nivå och över 130 fristående kurser. Högskolan i Halmstad är en innovativ högskola och passar dig som vill vara med och driva utvecklingen framåt....


Läs mer om Högskolan i Halmstad och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Finansiell ekonomi
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Högskolan i Halmstad

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Finansiell ekonomi från Högskolan i Halmstad, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön