Visa allastudier.se som: Mobil

Medieutbud och multimodala texter

Högskolan i Halmstad
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Halmstad
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Halmstad

Medieutbud och multimodala texter

Är du nyfiken på multimodala texter och hur de fungerar? Då är den här kursen vid Högskolan i Halmstad för dig.Du får en introduktion till textanalytiska teorier och begrepp inom medie- och kommunikationsvetenskap. Kursen tar bland annat upp text, tecken, semiotik, narration, diskurs och retorik.Du får kunskap om multimodala texter – och deras möjliga kombinationer av visuella, muntliga, skriftliga och digitala former av mediematerial – och hur de fungerar i kommunikativa sammanhang. Du provar på att själv producera multimodala texter med stöd av digitala verktyg. Du övar på att problematisera multimodala texters betydelse ur samhälleliga perspektiv som genus, jämställdhet, jämlikhet och mångfald. Du får redskap för att göra kritiska analyser av mediematerial.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet +Engelska 6, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2 (områdesbehörighet A4).Eller:Engelska B, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 4).

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad – här börjar framtiden

Högskolan i Halmstad bildades 1983 och har cirka 10 000 studenter. Välj mellan ett 50-tal program på grundnivå och avancerad nivå och över 130 fristående kurser. Högskolan i Halmstad är en innovativ högskola och passar dig som vill vara med och driva utvecklingen framåt....


Läs mer om Högskolan i Halmstad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Halmstad

Recensioner

Det finns inga recensioner för Medieutbud och multimodala texter

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: