Visa allastudier.se som: Mobil

Statsvetenskap (1-30)

Högskolan i Halmstad
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Halmstad
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Halmstad
Sista ansökan: 2020-10-14

Statsvetenskap (1-30)

Tycker du att det är intressant med frågor om makt, frihet, rättvisa och jämställdhet? Den här kursen i statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad ger dig en introduktion till olika politiska idéer om hur ett gott samhälle kan se ut, utifrån mångfalds-, genus- och hållbarhetsperspektiv.Du får kunskap om svensk politik, svensk politisk historia och offentlig förvaltning. Du lär dig mer om hur politiska institutioner som parlament och partier fungerar i olika länder. Inom området internationell politik tar vi upp konflikter, utvecklings- och säkerhetsfrågor.Du lär dig mer om att förhålla dig på ett kritiskt sätt till forskning och vetenskapliga studier, och om att själv samla in material som belyser aktuella problemområden. Du utvecklar din förmåga att analysera material och att kommunicera resultatet muntligt, skriftligt och visuellt.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet +Historia 1b / 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2 (områdesbehörighet A1).Eller:Historia A, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 1).

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad – här börjar framtiden

Högskolan i Halmstad bildades 1983 och har cirka 10 000 studenter. Välj mellan ett 50-tal program på grundnivå och avancerad nivå och över 130 fristående kurser. Högskolan i Halmstad är en innovativ högskola och passar dig som vill vara med och driva utvecklingen framåt....


Läs mer om Högskolan i Halmstad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Halmstad

Recensioner

Det finns inga recensioner för Statsvetenskap (1-30)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: