Visa allastudier.se som: Mobil

Computer Science: Innovation for Change in a Digital Society, Master's Program (Two-Year)

Malmö universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Malmö
120 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Malmö
Höst 2021

Malmö
Höst 2021

Malmö
Höst 2022
2022-01-14

Computer Science: Innovation for Change in a Digital Society, Master's Program (Two-Year)

Letar du efter att kombinera datavetenskapens teknik med ett fokus på innovation, företag och ledning?Datavetenskap: Innovation för förändring i ett digitalt samhälle är ett tvåårigt masterprogram som integrerar dessa olika discipliner för att utbilda framtida innovationsledare i ett digitalt samhälle.Digitalisering har stor inverkan på samhället, industrin och individer och har ett antal möjligheter och utmaningar. För att fullt ut utnyttja fördelarna och framgångsrikt hantera utmaningarna på global och lokal nivå krävs både innovativa tekniska lösningar och kvalificerade företagsledare som förstår och kan engagera sig i de snabba och kontinuerliga förändringar som kännetecknar det digitaliserade samhället.Istället för att bara utöva avancerade kunskaper inom datavetenskap kompletterar programmet elevernas förkunskaper med sin tonvikt på färdigheter inom innovation, företag, förändring och hållbarhetshantering. Programmet fokuserar på användarcentrerad innovation och förändringshantering inom nya och befintliga organisationer och marknader. Examinerade från programmet kommer att hitta jobbmöjligheter antingen som förändringsansvariga i organisationer, som entreprenörer i start-up sektorn eller som forskare inom akademin.

Förkunskaper

Kandidatexamen eller motsvarande om minst 180 högskolepoäng i ämnet datavetenskap eller näraliggande och relevanta ämnen. Exempel på sådana ämnen inkluderar informatik, data- och informationsvetenskap, informationssystem, interaktionsdesign, människa-datorinteraktion och medieteknik.Minst 15 högskolepoäng i programmering, systemutveckling eller motsvarande.Kunskaper motsvarande engelska 6 på svensk gymnasienivå.

Examen & Intyg

Masterexamen

Malmö universitet

Oavsett var man befinner sig i centrala Malmö är det aldrig långt till högskolan. Verksamheten bedrivs på Universitetsholmen i Västra hamnen, en av landets mest spännande och expansiva stadsdelar just nu, samt vid Universitetssjukhuset Mas i de södra delarna av...


Läs mer om Malmö universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Malmö universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Computer Science: Innovation for Change in a Digital Society, Master's Program (Two-Year)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön