Visa allastudier.se som: Mobil

Ämneslärarutbildning med inriktning mot teknik, årskurs 7-9

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Södertälje
270 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Södertälje

Ämneslärarutbildning med inriktning mot teknik, årskurs 7-9

Ämneslärarutbildningen med inriktning mot teknik på KTH ger dig möjlighet att på fyra år läsa till två yrken: högskoleingenjör inom maskinteknik och högstadielärare inom teknik och matematik. Efter examen kan du arbeta med både människor och teknik, i näringslivet och skolvärlden.Utbildningen ger dig möjlighet att bli både en pedagogisk ingenjör och en tekniskt kunnig lärare. Du får lära dig att kreativt lösa problem inom maskinteknik och träna på att planera och genomföra undervisning för att bli en social och pedagogisk ledare. I utbildningen ingår praktik på en högstadieskola fördelad över tre kurser inom teknik och matematik.Efter examen har du möjlighet att både skapa produkter för ett hållbart samhälle och vara en betydelsefull del i ungdomars utveckling. Dubbelexamen ger dig möjlighet att prova många olika roller i arbetslivet eftersom det finns en stor efterfrågan på både ingenjörer och lärare. Du kan jobba inom högstadieskola, ingenjörsverksamhet, på utbildningsavdelningar, inom teknikindustri eller som pedagogisk utvecklare.

Förkunskaper

Särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 2 och Kemi 1 alternativt Matematik D, Fysik B och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen, Lärarexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

Recensioner

Det finns inga recensioner för Ämneslärarutbildning med inriktning mot teknik, årskurs 7-9

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: