Maskiningenjör, Co-op

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Gävle
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Gävle

Maskiningenjör, Co-op

Utbildningen ger dig en helhetssyn på produktframtagningsförloppet från grundidé till färdig produkt. Med modern teknologi lär du dig att utveckla, konstruera och producera produkter. Till ditt förfogande finns avancerade datahjälpmedel som till exempel:

\- Ett av marknadens mest effektiva CAD-system för konstruktion och ritningsgenerering.
\- FEM-program för hållfasthetsanalyser.

Genom studiebesök, företagsanknutna studieuppgifter, projektarbeten och examensarbetet får du en bra inblick i ingenjörens vardag och arbetssituation. Många av regionens företag och organisationer visar ett aktivt intresse för ingenjörsutbildningen. Under studierna kommer du att läsa maskinteknik, industriell ekonomi och matematik. I utbildningen ingår projektkurser där uppgifterna hämtas från arbetslivet. Genom detta får du träning i att arbeta i projekt, som är mycket vanligt i arbetslivet, och de olika befattningar som finns i projektgrupper. Undervisningen bedrivs i form av projektarbeten, föreläsningar, laborationer och seminarier. Laborationerna genomförs i Högskolans moderna laboratorium för teknik. Utbildningen avslutas med ett examensarbete som i regel görs på ett företag och är ett viktigt steg ut i arbetslivet.

CO-OP - ARBETSLIVSERFARENHET REDAN UNDER STUDIETIDEN!
Co-op innebär att du varvar studier med arbete under planerade arbetsperioder. Kombinationen av teoretiska studier samt arbete på ett företag gynnar både dig som student, som får omsätta teorin i praktiken, och företaget som får in ny kunskap. Som student får du även nyttig arbetslivserfarenhet om vad det kommande arbetslivet innebär samtidigt som du knyter värdefulla kontakter inför framtiden.

I utbildningen finns totalt fyra arbetsperioder på vardera tio veckor vilket innebär en sammanlagd studietid på fyra år. Co-op-plats söker du via platsannonser från de företag som Högskolan samarbetar med eller så ordnar du en Co-op-plats på egen hand. Co-op-platserna är begränsade och Högskolan kan inte garantera dig en plats på något av de företag som är knutna till Högskolan. Det är företaget som avgör om din ansökan och intervju leder till en anställning.

Om du är intresserad av Co-op så kommer du att få mer information innan du väljer studieformen under din första termin.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet +
Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Maskiningenjör, Co-op
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle


Recensioner

Det finns inga recensioner för Maskiningenjör, Co-op

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Maskiningenjör, Co-op från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön