Visa allastudier.se som: Mobil

Naturvetenskap i förskolan - mot ett hållbart lärande

Högskolan Kristianstad
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2020 - Distans

Naturvetenskap i förskolan - mot ett hållbart lärande

Naturvetenskapernas didaktik och barns lärande som forskningsfält i förskolan, 7,5 hp varav 1,5 hp VFUNationella såväl som internationella perspektiv på arbete med naturvetenskap inom Early Childhood Education (ECE) belyses och de didaktiska frågorna Vem, Vad, Hur och Varför problematiseras.Kursen omfattar studier av forskning om barns lärande relaterat till innehållsområdet naturvetenskap med koppling till aspekter av hållbarhet. Innehållet kopplas till gällande styrdokument för förskola och skola. Studenterna ska utifrån sina förkunskaper möta dagens forskning, och diskutera möjliga behov och kunskapsluckor i relation till förskolans praktik.Etiska dimensioner av dokumentation och forskning med barn behandlas. Forskarens roll i relation till barns deltagande problematiseras. Begrepp som barnperspektiv och barns perspektiv analyseras i relation till olika dokumentations- och forskningsmetoder.

Förkunskaper

Godkänt resultat påminst 135 hp varavminst60 hpinom utbildningsvetenskapligtrelevantämne.Dessutom krävsminst 15 hppå avancerad nivåinom utbildningsvetenskapligt relevant områdeeller motsvarande.

Högskolan Kristianstad

Utbildningarna är utsedda till några av landets bästa 

Högskolan Kristianstad är en populär högskola i södra Sverige. Där finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. Du har nära kontakt med dina lärare och försvinner inte i mängden, en liten men samtidigt stor högskola. Högskolan Kristianstad...


Läs mer om Högskolan Kristianstad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan KristianstadRecensioner

Det finns inga recensioner för Naturvetenskap i förskolan - mot ett hållbart lärande

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: