Specialpedagogiskt program

Högskolan Kristianstad
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
90 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans
Sista ansökan: 2023-04-14

Specialpedagogiskt program

För specialpedagogexamen ska studenten ha sådan kunskap och förmåga som krävs för att självständigt arbeta som specialpedagog för barn och elever i behov av särskilt stöd inom förskola, förskoleklass, fritidshem, skola eller vuxenutbildning, samt ha kunskap och förmåga att utveckla lärmiljöer inom dessa verksamhetsområden. Under utbildningen utvecklar den studerande sin förmåga att reflektera över sin egen roll i samspel med andra ur perspektiven klass, genus, flerspråkighet och funktionshinder. Såväl högskoleförlagda som verksamhetsförlagda studier ses som arena för utforskning av en didaktisk process.Programmet tar sin utgångspunkt i ett tvärvetenskapligt perspektiv. Förmåga till kritisk reflektion och analys betonas under utbildningen. Utbildningen bygger på tidigare lärarutbildning och yrkeserfarenhet från förskola, förskoleklass, fritidshem, skola eller vuxenutbildning.

Förkunskaper

Avlagd grundlärar-,ämneslärar-, yrkeslärar-, förskollärarexamenellermotsvarande äldre examensamtminst tre års dokumenterad relevant yrkeserfarenhet omfattande minst halvtid som pedagog efter avlagd exameneller motsvarande.

Examen & Intyg

Specialpedagogexamen

Högskolan Kristianstad

Utbildningarna är utsedda till några av landets bästa 

Högskolan Kristianstad är en populär högskola i södra Sverige. Där finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. Du har nära kontakt med dina lärare och försvinner inte i mängden, en liten men samtidigt stor högskola. Högskolan Kristianstad...


Läs mer om Högskolan Kristianstad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan KristianstadRecensioner

Det finns inga recensioner för Specialpedagogiskt program

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön