Visa allastudier.se som: Mobil

Forskningsintroducerande kurs för studenter på läkarprogrammet - FOLÄK, del 1

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Solna
12 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Solna

Forskningsintroducerande kurs för studenter på läkarprogrammet - FOLÄK, del 1

Kursen vänder sig till dig som är läkarstuderande och som vill lära dig mer om och utveckla sitt intresse för forskning. Utbildningen sträcker sig över ett år. Efter genomförd kurs är du behörig till FoLäk del 2, som sträcker sig över ytterligare ett år. Studierna bedrivs parallellt med läkarstudierna på kvällstid och sommaren och ger dig grundläggande kunskaper i bland annat vanliga laborationsmetoder, vetenskapsteori- och - historia, och vetenskap kommuniceras skriftligt och muntligt. Genom besök på KI:s institutioner kommer du i kontakt med forskare som berättar om den allra senaste utvecklingen i olika medicinska forskningsfält. Under en månads praktikperiod (under sommaren) får du delta aktivt i verksamheten hos en av KI:s många forskargrupper. Målet är att du efter genomgången utbildning ska vara väl förberedd för doktorandstudier.

Förkunskaper

30 högskolepoäng från läkarprogrammet. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Forskningsintroducerande kurs för studenter på läkarprogrammet - FOLÄK, del 1

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön