Visa allastudier.se som: Mobil

Människan i rörelse - rörelseanalys i praktiken

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Huddinge
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Huddinge

Människan i rörelse - rörelseanalys i praktiken

Kursen är till för dig som är fysioterapeut/sjukgymnast eller arbetar med kroppsliga funktionsbedömningar och analys av kroppens rörelse. Kursen ger dig fördjupade kunskaper i kinesiologi (rörelseanalys) för bedömning och screening av funktionella rörelser och vid prevention/behandling/utvärdering av akuta och långvariga tillstånd. Utbildning sker utifrån evidens och beprövad erfarenhet. Du kommer att studera kinematiska och kinetiska aspekter av människans rörelser för såväl barn, vuxna som äldre i olika sammanhang.Undervisningen utgörs av föreläsningar, demonstrationer och seminarier. Stor vikt läggs på det enskilda arbete som sker mellan kursträffarna, vilket görs från givna instruktioner relaterade till lärandemålen. Kursen har tio schemalagda dagar och vi träffas cirka två gånger per månad. I kursen ingår såväl obligatoriska moment på kursorten som distansarbete och kursen examineras genom ett projektarbete.

Förkunskaper

Sjukgymnast- eller fysioterapeutexamen om 180 hp eller kandidatexamen med huvudområdet sjukgymnast/fysioterapi. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Människan i rörelse - rörelseanalys i praktiken

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön