Visa allastudier.se som: Mobil

Optikerprogrammet

Karolinska institutet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Solna
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Solna

Optikerprogrammet

En optiker är specialist på ögat och människans syn. Som optiker utför du synundersökningar, mäter och korrigerar synfel samt hjälper människor att välja rätt synhjälpmedel såsom glasögon och linser. Till din hjälp har du den absolut senaste teknologin och produkter som kan anpassas för varje individ. Om du söker ett meningsfullt arbete som underlättar människors vardag är arbetet som optiker något för dig. Utbildningen är uppbyggd utifrån begreppen syn, seende, optisk korrektion och ögats sjukliga förändringar. De tongivande ämnena är medicin, optik, fysiologisk optik och kontaktlinsteknik. Det finns möjlighet till internationella utbytesstudier. Delar av undervisningen är förlagd till KTH.Som optikerstudent får du klinisk träning i våra moderna lokaler i Eye Center of Excellence, både på vår egen ögonklinik och på den unika "KUM-Ö-mottagning" som vi sedan 2020 driver i samarbete med ögonakuten på S:t Eriks ögonsjukhus.KI:s optikerutbildning är en av totalt fem optikerutbildningar i Europa som har ackrediterats av European Council of Optometry and Optics (ECOO), som en optikerutbildning av absolut högsta kvalitet. Om du efter din examen även tar examen från KI:s magisterprogram i klinisk optometri, och under din utbildning har utnyttjat möjligheten att sammanställa den portfolio som behövs, kan du därför ansöka om ECOO:s European Diploma in Optometry - en tydlig konkurrensfördel för dig som vill jobba utomlands.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Naturkunskap B (kan styrkas med Biologi A, Fysik A, Kemi A), Matematik B. Eller: Naturkunskap 2 (kan styrkas med Biologi 1, Fysik 1a / Fysik 1b1 + 1b2, Kemi 1), Matematik 2a / 2b / 2c.

Examen & Intyg

Kandidatexamen, Optikerexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Optikerprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön