Visa allastudier.se som: Mobil

Prevention och behandling av ohälsosamma levnadsvanor

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Huddinge
7.5 hp
Deltid
Klassrum

Prevention och behandling av ohälsosamma levnadsvanor

Kursen riktar sig till dig som arbetar inom hälso- och sjukvård och som möter patienter där ohälsosamma levnadsvanor kan utgöra grunden för långvarig sjukdom. Den ger dig kunskap om sambandet mellan levnadsvanor och hälsa och andra livsstilsfaktorer, samt hur du kan inspirera patienter till medvetenhet om livsstilens betydelse och därmed förbättra sin hälsa. Kursen ger grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper, introducerar metoder och verktyg för att arbeta med levnadsvanor på ett evidensbaserat sätt samt kunskap om hur de nationella riktlinjerna för prevention och behandling av ohälsosamma levnadsvanor ska implementeras. Mellan kursträffarna pågår kursen via en webbaserad lärplattform.

Förkunskaper

Minst 120 hp inom hälso- och sjukvård. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Prevention och behandling av ohälsosamma levnadsvanor

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön