Specialistsjuksköterskeprogrammet - intensivvård

Karolinska institutet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Huddinge
60 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Huddinge
Höst 2023

Huddinge
Vår 2024
2023-09-14

Specialistsjuksköterskeprogrammet - intensivvård

Som intensivvårdssjuksköterska vårdar du patienter med svåra sjukdomstillstånd. Detta sker i nära samarbete med patientens närstående. Ditt arbete kommer att fokusera på högteknologisk, personcentrerad, evidensbaserad och säker vård.

Programmet är en helfartsutbildning med webbaserade lärandeaktiviteter och fysiska träffar på campus Flemingsberg. Dina studier bedrivs till stor del via en digital lärplattform med aktiviteter som diskussioner, inlämningsuppgifter och examinationer. Det krävs därför att du har tillgång till dator utrustad med webbkamera och headset. Verksamhetsförlagd utbildning (praktik) sker under tre av utbildningens kurser och genomförs inom Region Stockholm.

Som intensivvårdssjuksköterska kan du arbeta inom till exempel intensivvårdsavdelningar och mottagningar, postoperativa avdelningar och akutmottagningar.

Förkunskaper

Av Socialstyrelsen utfärdad legitimation som sjuksköterska. Sjuksköterskeexamen om 180 hp (varav/samt 15 hp examensarbete), eller kandidatexamen i omvårdnad (varav/samt 15 hp examensarbete). Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Specialistsjuksköterskeprogrammet - intensivvård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön