Visa allastudier.se som: Mobil

Specialistsjuksköterskeprogrammet - vård av äldre

Karolinska institutet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
60 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans

Specialistsjuksköterskeprogrammet - vård av äldre

Som specialistsjuksköterska med inriktning vård av äldre bedriver du professionell omvårdnad och behandling av den äldre människan i samarbete med närstående och i samverkan med vård- och omsorgspersonal.Programmet förbereder dig för arbete med vård av äldre och hälsa inom geriatrik, kommunal äldreomsorg och primärvård. Under utbildningen lär du dig att göra självständiga bedömningar genom att analysera och värdera äldre personers vårdbehov samt ordinera och genomföra omvårdnadsåtgärder.Utbildningen är en distansutbildning på halvfart. Mellan träffarna på campus Flemingsberg studerar du självständigt eller tillsammans i grupp med skriftliga uppgifter, webbdiskussioner och med förberedelser inför seminarier. Studierna sker med hjälp av en digital lärplattform. I utbildningen ingår 2-4 obligatoriska fysiska träffar per 7,5 högskolepoäng. Under flera kurser ingår verksamhetsförlagd utbildning som genomförs inom Stockholms region och kommuner.

Förkunskaper

Av Socialstyrelsen utfärdad legitimation som sjuksköterska. Sjuksköterskeexamen om 180 hp (varav/samt 15 hp examensarbete), eller kandidatexamen i omvårdnad (varav/samt 15 hp examensarbete). Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutetRecensioner

Det finns inga recensioner för Specialistsjuksköterskeprogrammet - vård av äldre

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: