Visa allastudier.se som: Mobil

Civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik

Linköpings universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Linköping
300 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Linköping

Civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik

På Teknisk fysik och elektroteknik skaffar du dig en teoretisk grund de första tre åren. De kunskaperna ger sedan en god grund för att fortsätta på något av de elva masterprofilerna som finns att välja mellan de två sista åren. Matematiken är krävande och förbereder dig för avancerad ingenjörskonst. Samtidigt får du en djup förståelse för ämnet och hur du kan använda det i olika sammanhang. Matematiken kombineras med en ämnesmässig grund i både teknisk fysik och elektroteknik samt med projekt och laborationer där du tränas i att arbeta i team och att omsätta teorin i praktiskt ingenjörsarbete. Du får perspektiv på teknikens roll i samhället, och via kurser i industriell ekonomi och entreprenörskap får du insikter i hur den kan realiseras och användas i nya företag.Det finns även möjlighet att göra ett utlandsår på vid ex Stanford.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtFysik 2, Kemi 1, Matematik 4ellerFysik B, Kemi A,Matematik E(Områdesbehörighet A9/9)

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön