Yrkeslärarprogrammet

Linköpings universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Distans
90 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Yrkeslärarprogrammet

Yrkeslärarutbildningen vänder sig till dig som har goda och relevanta yrkeskunskaper och vill bli lärare i gymnasieskolans yrkesämnen. Genom att läsa kurser inom den utbildningsvetenskapliga kärnan, yrkesdidaktik och göra verksamhetsförlagd utbildning kompletterar du tidigare ämneskurser och din yrkeserfarenhet till en yrkeslärarexamen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivå samt Kvalificerade och relevanta yrkeskunskaper motsvarande minst ett yrkesämne som finns i gymnasieskolans yrkesprogram. Se vidare Förordning (2010:2021) om tillträde till utbildning som leder till yrkeslärarexamen, samt Föreskrifter om ändring i Universitets- och högskolerådets föreskrifter (UHRFS 2013:4) om kvalificerade och relevanta yrkeskunskaper för särskild behörighet till utbildning som leder till yrkeslärarexamen.

Examen & Intyg

Yrkeslärarexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Yrkeslärarprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön