Visa allastudier.se som: Mobil

Förskollärarprogrammet

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Hultsfred
210 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Hultsfred

Förskollärarprogrammet

Som förskollärare får du följa och stödja de minsta barnen i deras utveckling, från de första orden tills det är dags att börja skolan. Du står för fantasi och lekfullt lärande, oavsett om det handlar om matematik eller att prova på att läsa och skriva. Förskolans verksamhet bygger på barns nyfikenhet och lust att lära. I centrum står barn mellan ett och fem år och deras behov och utveckling. Förskollärarens roll är att se till att alla barn får den omsorg de behöver, men också att anpassa undervisningen till olika åldrar och förutsättningar.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtNaturkunskap 1b/(1a1 och 1a2), Samhällskunskap 1b/(1a1 och 1a2)ellerEngelska B, Naturkunskap A, Samhällskunskap A(Områdesbehörighet A6a/6a)

Examen & Intyg

Förskollärarexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön