Visa allastudier.se som: Mobil

Högskoleingenjör i kemisk analysteknik

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Linköping
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Linköping

Högskoleingenjör i kemisk analysteknik

Högskoleingenjörsutbildningen i kemisk analysteknik i Linköping är unik i Sverige. Du kan arbeta med exempelvis miljöutredningar, analysmetoder inom hälso- och sjukvården eller hjälpa rättsväsendet med brottsunderlag. Du får en bred grund i kemi/kemiteknik, analytisk kemi och laborationserfarenhet. Du läser matematik, ingenjörskurser och genomför ett större projekt som teamarbete inom kemisk analysteknik. Sista året fördjupar du dig inom forensisk analysteknik eller miljöteknik och löser en större uppgift i ett avslutande examensarbete. Det finns även möjlighet att göra exjobbet på FHNW, The University of Applied Sciences and Arts Northwestern i Schweiz. De är världsledande inom kemi-/bioteknik och har den modernaste tekniken för laborationer. FHNW är mycket angelägna att ta emot studenter från programmet Kemisk analysteknik och flera erbjuds att stanna längre om de vill.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtFysik 2,Kemi 1, Matematik 3cellerFysik B, Kemi A, Matematik D(Områdesbehörighet A8/8)

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön