Visa allastudier.se som: Mobil

Litteraturvetenskap 3, fördjupningskurs

Linköpings universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Linköping
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Linköping

Litteraturvetenskap 3, fördjupningskurs

I kursen Litteraturvetenskap 3 fördjupar du dina kunskaper om aktuella teoretiska och metodiska inriktningar inom litteraturvetenskapen, och studerar exempel på hur de kommer till uttryck i litteraturvetenskaplig forskning. Du får också möjlighet att fördjupa dig inom ett särskilt litteraturvetenskapligt forskningsfält eller problemområde, eller en särskild period eller genre. Parallellt med detta finslipar du din språkliga framställnings- och argumentationsförmåga genom skrivande i olika genrer. Kursen avslutas med att du gör en litteraturvetenskaplig undersökning och skriver en uppsats om 15 hp. I uppsatskursen ingår att presentera och diskutera både din egen och andra studenters uppsatser. Kursen Kursen Litteraturvetenskap 3 lägger en gedigen grund för fortsatta studier på högre nivåer och ger behörighet till magisterkursen i litteraturvetenskap. Kursen ger dig också breda perspektiv och en kritisk och analytisk kompetens av betydelse för ett arbetsliv utanför akademin.

Förkunskaper

Godkänd Litteraturvetenskap 1, grundkurs 30 hp Litteraturvetenskap 2, fortsättningskurs 30 hp med minst 22,5 hp godkända inklusive uppsats (eller motsvarande)

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Litteraturvetenskap 3, fördjupningskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön