Visa allastudier.se som: Mobil

Mobbning och sociala processer

Linköpings universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
15 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans

Mobbning och sociala processer

Kursen introducerar ett antal olika perspektiv för att förstå skolmobbning och för att kritiskt analysera de olika insatserna som används för att förebygga och minska mobbning i skolan. Kursen är uppbyggd kring sex teman relaterade till aggressivt beteende, sociala relationer, skolan som kontext, genus och sexualitet, maktrelationer, och anti-mobbningsinsatser.Kursen ges delvis på distans och innehåller 6närvaroträffar på campus.

Förkunskaper

Grundlärarexamen, ämneslärarexamen, yrkeslärarexamen, förskollärarexamen eller motsvarande äldre lärarexamen om minst 180 hpellerKandidatexamen i pedagogik/pedagogiskt arbete/specialpedagogik/didaktikellerKandidatexamen i ett annat ämne samt tre års yrkeserfarenhet i pedagogisk verksamhet på minst halvtid.

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön