Visa allastudier.se som: Mobil

Tyska: Språk och professionell kommunikation, nivå B2

Linköpings universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans

Tyska: Språk och professionell kommunikation, nivå B2

Den här kursen vänder sig till dig som redan har goda kunskaper i språket och är intresserad av att ytterligare förbättra din förmåga att kommunicera effektivt och på en god språklig nivå inom ditt yrkesområde för att kunna arbeta eller studera i internationella sammanhang. Fokus ligger på kontinuerlig träning i att kommunicera effektivt med modersmålstalare i autentiska situationer. Du kommer att träna din uttrycksförmåga i både tal och skrift i olika formella och informella sammanhang såsom diskussioner, förhandlingar och rapportskrivning. Kursen befinner sig på nivå B2 enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk. Kursen är öppen för dig som har avslutade gymnasiestudier omfattande minst steg 5 alternativt har språkförmåga motsvarande B1 enligt den gemensamma europeiska referensramen. Syftet med kursen är att du ska förbereda dig för fortsatta studier och yrkesverksamhet på målspråket. Vid många utländska universitet krävs nivå B2 för studier på språket i målspråksområdet. B2 är i många fall också tillräcklig för kvalificerad yrkesverksamhet på språket. Kursen ges dels som distanskurs utan fysiska kursträffar, dels som reguljär campuskurs. Undervisningen består i hög grad av individuell vägledning och återkoppling på kursuppgifter samt av seminariemöten och även inspelade föreläsningar. Utgångspunkten utgörs av ett verklighetsnära innehåll i form av simulerade och autentiska språksituationer som direkt tränar för framtida verksamhet på målspråket. Kursen ingår i professionsspråk vid Linköpings universitet. Kursen utgör en fördjupning av motsvarande kurs på B1-nivån. Områdesbehörighet gäller för utbildning som startar fram till och med 31/5 2022, vilket påverkar meritvärde för sökande med vissa gymnasiebetyg. Enligt föreskrift UHRFS 2019:3 upphör de därefter att gälla och särskilda förkunskaper gäller enligt UHRFS 2019:1, 2020:4 samt 2020:5.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivå samt Tyska 3 eller Tyska steg 3 eller dokumenterade språkkunskaper på nivå B1 enligt Gemensamma europeiska referensramen för språk (Områdesbehörighet A2/2, där undantag ges för svenska )

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Tyska: Språk och professionell kommunikation, nivå B2

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön