Social Policy in Europe

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Lund
15 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Lund
Höst 2023

Lund
Höst 2023

Social Policy in Europe

På denna kurs fördjupar du dig i hur beslutsfattande går till inom olika områden inom välfärd och socialpolitik på europeisk, nationell och lokal nivå.

Kursens innehåll

Kursen vänder sig till dig med minst kandidatexamen i socialt arbete eller motsvarande som vill få vetenskapliga verktyg och en ökad förmåga att utforska och förklara utformningen av socialpolitik och dess koppling till praktiskt socialt arbete och social service. Kursen ges på engelska och är en fristående kurs i huvudområdet socialt arbete. Den ingår som valbar kurs inom socionomprogrammet och kan också ingå i en masterexamen i  socialt arbete.

Kursen består av två huvudsakliga delar: en med fokus på teori och en med fokus på pågående förändringar i samtidens välfärdssamhällen.

På kursen får du studera teman som:

  • arbetsmarknad
  • fattigdom och utanförskap
  • migration och hemlöshet
  • hållbar välfärd och miljösocialpolitik

Kursen syftar till att ge dig analytiska verktyg som förbättrar din förmåga att utforska och förklara socialpolitiska modeller. Du kommer att diskutera interventioner ur både ett bottom up och top down perspektiv. Det läggs särskild tonvikt vid teoretiska diskussioner om socialpolitikens olika sätt att hantera social förändring på olika nivåer (europeisk, nationell och lokal).

Din undervisning på kursen består av föreläsningar, seminarier, workshops och individuella arbeten. På kursen får du även träffa internationella studenter från hela världen som bidrar till en intressant och inspirerande studiemiljö. Kursen ges på första delen av höstterminen.

Efter kursen

Kursen ger dig ökad kunskap om de skiftande processer som finns inom socialpolitiken. Målet är att du efter kursen ska kunna kritiskt analysera och reflektera över olika teorier inom socialpolitik och dessutom använda dem i både ett europeiskt och yrkesmässigt sammanhang som till exempel forskare, politiker och socialarbetare.

Förkunskaper

Bachelor's degree (180 credits) in Social Work, or equivalent.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Social Policy in Europe

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön