Samhällsgeografi: Kritisk urbangeografi

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Lund
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Lund

Samhällsgeografi: Kritisk urbangeografi

Kursen ingår i andra terminen på masterprogrammet i samhällsgeografi (Master's Programme in Human Geography) (120 högskolepoäng) och ges även som fristående kurs.

I kursen undersöks sambanden mellan rum, plats, byggda miljöer, urbanitet och samhälle. Genom föreläsningar, seminarier, exkursioner och textläsning utforskas kritisk stadsteori.

Kursens syfte är både att utveckla en övergripande förståelse för t ex historiska urbaniseringsprocesser och att ge insikter i samtida urbana aspekter, frågor, utmaningar och konflikter som uppmärksammats av forskare, planerare och sociala rörelser. På den grundvalen syftar kursen till att uppamma kritiska och kreativa idéer, forskning och slutligen aktioner med avseende på städer.  

http://keg.lu.se/en/education/academics/freestanding-courses

Förkunskaper

minst 150 högskolepoäng vari det ingår ett examensarbete för en kandidatexamen i samhällsgeografi eller motsvarande. Engelska 6/Engelska B.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Samhällsgeografi: Kritisk urbangeografi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön