Visa allastudier.se som: Mobil

Kemi: Experimentell proteinkemi

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Lund

Kemi: Experimentell proteinkemi

KEMC03. Kursens syfte är att studenterna skall förvärva aktuella kunskaper och färdigheter för biokemiska studier av proteiner och få en förståelse för hur proteiner fungerar genom att teoretiskt och praktiskt studera funktion, egenskaper och strukturell dynamik hos proteiner. Studenterna skall efter kursen ha goda förutsättningar att både teoretiskt och praktiskt kunna delta i molekylär proteinforskning och utvecklingsarbete.

Kursinnehåll
Föreläsningar: Föreläsningar och övningar förmedlar hur man studerar proteiner på molekylär nivå och ger förståelse för hur proteiner fungerar. Föreläsningarna ger inblick i forskningsfronten och ger en teoretisk orientering om och grunderna för aktuella experimentella tekniker för proteinrening och studier av proteiners egenskaper och dynamik. Centrala metoder som ingår är bl.a. preparativa metoder, proteinrening genom jonbytes- adsorptions- och affinitetskromatografi, reningskriterier och SDS-PAGE, isoelektrisk fokusering samt 2D-elektrofores, masspektroskopimasspektrometri, studier av protein interaktioner och analys av posttransionella modifieringar, spektroskopi med inriktning på proteindynamik och sekundärstruktur, bioinformatik samt en genomgång av biokemisk litteratur och databaser.
Laborationer: Experimentellt proteinkemiskt arbete är centralt i kursen, och tränas under handledning praktiskt i laborationer där studenten tränar försöksplanering och försöksutförande, dokumentation och kritisk utvärdering av resultat. Användande av biokemisk litteratur, databaser och bioinformatik är en utgångspunkt. Studenterna lär sig viktiga metoder för upprening och karaktärisering av protein med avseende på egenskaper, funktion och strukturell dynamik. Presentation och diskussion av resultat, i tal och skrift, tränas återkommande under kursen. Under kursens gång planerar och genomför studenten ett eget valt avgränsat projekt som presenteras i slutet av kursen.

http://www.kemi.lu.se/utbildning/kurser/grundkurser/kemc03/

Förkunskaper

Grundläggande samt 60 hp naturvetenskapliga ämnen inkl KEMA10/KEMA00, KEMA01, KEMA12/KEMA02, KEMA03 och MOBA02

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kemi: Experimentell proteinkemi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön