Ljus, rum och hälsa: Att stödja äldre

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
2 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Ljus, rum och hälsa: Att stödja äldre

Varför inte ta chansen att lära mer om hur ljus och vardagsrutiner kan anpassas för att främja äldres mående, seende och sömn?

Kursens innehåll

I kursen Ljus, rum och hälsa: Att stödja äldre får du lära dig hur ljus påverkar hälsan och praktiskt träna på hur du som yrkesverksam kan underlätta för äldre att ändra sina rutiner och stötta deras egenanpassning av hemmiljön.

Kursen pågår under 12 veckor och är till stor del en Internetbaserad självstudiekurs. Den innehåller dessutom tre obligatoriska fysiska sammankomster på sena eftermiddagar för att göra det möjligt för den som arbetar att delta.

Den här kursen vänder sig till dig som arbetar med äldre, till exempel inom hemtjänst, vård- och omsorg, värd/seniorstödjare på ett trygghetsboende, samordnare på en träffpunkt för äldre, syn- och hörselinstruktör, arbetsterapeut eller fysioterapeut. Det vill säga yrken där kunskap om ljusets betydelse i äldres vardag kan vara till särskild nytta. Även du som siktar på anställning inom vård- och omsorgssektorn kan gå kursen som komplement till din tidigare utbildning.

Kursens genomförande

Kursen pågår under 12 veckor och är till stor del en internetbaserad självstudiekurs. Den innehåller dessutom tre obligatoriska fysiska sammankomster på sena eftermiddagar för att göra det möjligt för den som arbetar att delta.

Datum för kursträffar vårterminen 2024: 

  • 29 januari (upprop, utdelning av kursmaterial och genomgång av kursupplägg)
  • 21 februari
  • 6 mars 
  • 17 april

Efter kursen

De verktyg som du tillägnar dig under kursen ger dig möjlighet att bidra till bättre ljusförhållanden hos äldre och även ändrade rutiner kopplade till fysisk aktivitet utomhus och sömn, samt på längre sikt främja fortsatt oberoende och hälsosamt åldrande.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Ljus, rum och hälsa: Att stödja äldre

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön