Masterprogram i International Development and Management

Lunds universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Lund
120 hp
Heltid
Klassrum

Masterprogram i International Development and Management

LUMID är en tvåårig tvärvetenskaplig utbildning som är inriktad på internationell utveckling och management.

LUMID är ett tvåårigt tvärvetenskapligt program med fokus på internationell utveckling och management. Som ett erkännande av komplexiteten i utvecklingsfrågor välkomnar programmet föreläsare och studenter från olika discipliner (inklusive samhällsvetenskap, teknik, naturvetenskap, medicin och humaniora).

Programmet erbjuder studenterna en unik kombination av teoretisk kunskap, tillämpade forskningsmetoder, samt ledningsverktyg och managementsfärdigheter som är kopplade till många olika aktuella utvecklingsområden och utmaningar. Dessa olika aspekter av internationell utvecklingsforskning och praktik integreras genom programkurser, praktik, fältarbetesforskning och kompletterande studentinitiativ och alumni nätverket, vilket ger LUMID en fördel gentemot andra masterprogram inom samma område.

LUMID är medlem i Global Association for Master's in Development Practice (MDP), ett ledande nätverk av masterutbildningar inom utvecklingsarbete, och är således en partner till flera uppskattade högre utbildningsinstitutioner över hela världen.

LUMID är ett av de populäraste masterprogrammen i Sverige med ca 1000 sökande varje år från hela världen till de 40 platser som finns på utbildningen. På grund av den hårda konkurrensen tillämpar vi en ytterst noggrann urvalsprocess där de främsta kriterierna är:

  • Akademiska betyg
  • Relevant yrkesverksamhet i CV
  • Avsiktsförklaring (Statement of Purpose)

 

http://www.lumid.lu.se

Förkunskaper

För tillträde till programmet krävs en kandidatexamen motsvarande minst 180 högskolepoäng.  Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer.  

Examen & Intyg

Masterexamen

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i International Development and Management

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön