Dataanalys och statistik för ekonomer

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Distans
Vår 2024

Distans
Höst 2024

Distans
Vår 2025

Dataanalys och statistik för ekonomer

Kursen är avsedd för studerande med intresse för ekonomi och tillämpningsexempel väljs inom detta område. Efter kursen skall studenten kunna - statistiska principer och tekniker för att samla in data via enkät, experiment och offentliga databaser - färdigställa sådana datamängder för analys med hjälp av statistisk programvara- beskriva, analysera och tolka data och relationer mellan variabler- begreppen slump, sannolikhet, slumpvariabel och sannolikhetsfördelning samt grundläggande lagar som beskriver dem- beräkna den statistiska osäkerheten för stickprovsmedelvärden och -proportioner och kunna göra utsagor om dessa.- metoder att dra slutsatser ur stickprov grundade på statistisk metodik och förutsättningar för det- formulera och testa statistiska hypoteser i vanligt förekommande situationer - formulera, genomföra och analysera beräkningar och prognoser med olika regressionsmodeller - kunna använda enklare prognosmetoder för att skriva fram tidsserierDe studerande uppnår också praktisk färdighet i att med hjälp av statistikprogramvara tillämpa dessa principer och tekniker samt färdighet att manuellt lösa problem baserade på små dataset. Kursen ger också övning i att presentera och kritiskt granska statistiska undersökningar.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 3b eller 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Dataanalys och statistik för ekonomer
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i GävleRecensioner

Det finns inga recensioner för Dataanalys och statistik för ekonomer

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Dataanalys och statistik för ekonomer från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön