Civilingenjörsutbildning i elektroteknik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Stockholm
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Civilingenjörsutbildning i elektroteknik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

KTH är rankat som ett av världens 20 bästa universitet inom ämnesområdet elektroteknik. Elektroteknik har en avgörande betydelse för de flesta teknologier och framtidens hållbara samhälle. Det är bland annat en förutsättning för autonoma system och en övergång till förnybara energikällor. Med den verktygslåda du får med dig från civilingenjörsutbildningen inom Elektroteknik på KTH kan du gå in som expert nästan var som helst där det handlar om att utveckla hållbar teknik.Elektroteknik innefattar så gott som all den teknik som använder elektricitet. Utbildningen varvar teori med projektkurser och gör dig till en ingenjör med förmåga att utveckla avancerad teknik för allt från medicinsk utrustning till industrirobotar. Efter år tre har du möjlighet att välja mellan nio masterprogram och du kan läsa delar av utbildningen utomlands.Efter examen kan du jobba med områden som elnät, framtidens fordon, artificiell intelligens och smarta hem. Som civilingenjör inom elektroteknik är du efterfrågad i hela världen i yrkesroller som konsult, utvecklingsingenjör eller projektledare. Du har också stora möjligheter att välja en forskarkarriär.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjörsutbildning i elektroteknik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön