Civilingenjörsutbildning i farkostteknik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Stockholm
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Civilingenjörsutbildning i farkostteknik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Civilingenjörsutbildningen inom Farkostteknik är unik i Sverige och finns bara på KTH. Utbildningen är bred och ger karriärmöjligheter inom många områden, exempelvis inom utveckling och forskning om tåg, bilar, flyg, fartyg och rymdfarkoster. Den gör dig redo att anta utmaningar för framtidens transportsystem; resurseffektiva fordon och farkoster för väg, vatten och rymd samt flexibla lösningar för kollektivtrafik och varutransporter.Framtidens utveckling av hållbara transporter kräver ingenjörer med förståelse för stora system och som kan utveckla idéer i samspel med andra experter. På Farkostteknikutbildningen får du därför en gedigen grund med matematik, fysik och mekanik i kombination med kurser inom till exempel produktutveckling och optimering. Du har möjlighet att välja bland ett av KTH:s största utbud av masterprogram samt läsa delar av utbildningen utomlands.Med de kunskaper du får med dig kan du arbeta med allt ifrån beräkningsmatematik och konceptutveckling inom alla olika fordonsslag, till forskning eller som teknisk konsult. Farkostteknik rustar dig för att bidra till lösningar för teknik- och samhällsutvecklingens utmaningar inom en rad olika områden.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjörsutbildning i farkostteknik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön