Civilingenjörsutbildning i informationsteknik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Stockholm
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Civilingenjörsutbildning i informationsteknik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Civilingenjörsutbildningen inom Informationsteknik på KTH ger dig möjlighet att jobba med framtidens utmaningar inom såväl internationella företag som startupföretag. Här lär du dig att arbeta i team med andra för att utveckla informationsteknik som hjälper människor inom allt från skapandet av klimatsmarta lösningar till system som styr moderna fordon och utveckling av bättre medicinsk teknik.I vår omgivning och vardag hjälper uppkopplade datorer oss med allt från dagliga bestyr till att fatta komplexa beslut. Informationsteknik är avgörande för att samhället ska fungera och kan handla om allt från skapandet av klimatsmarta lösningar till system som styr moderna fordon och utveckling av bättre medicinsk teknik. Du får kunskap inom elektronik, datorer, nätverk och programvara som du tillämpar i projekt under varje årskurs. Efter år tre har du möjlighet att välja mellan elva olika masterprogram samt läsa delar av utbildningen utomlands. Utbildningen ger dig en bred kunskap om informationsteknik som är en av de hetaste kompetenserna på arbetsmarknaden idag. Examinerade från Informationsteknik arbetar i hela världen inom områden som spel och nöjen, finans, fordon, traditionell informationsteknik och offentlig verksamhet. Det är vanligt att efter några år i arbetslivet gå vidare till olika typer av chefsroller.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjörsutbildning i informationsteknik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön