Civilingenjörsutbildning i teknisk fysik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Stockholm
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Civilingenjörsutbildning i teknisk fysik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Civilingenjörsutbildningen inom Teknisk fysik är en av de mest populära och utmanande utbildningarna på KTH. I en värld där tekniken blir allt mer komplex behövs tekniska fysiker mer än någonsin. Med ett stort inslag av både klassiska ingenjörskurser, samt fördjupande naturvetenskaplig teori blir du en avancerad teknisk problemlösare med möjlighet att driva utvecklingen inom många olika områden världen över. Du får förståelse för allt från vad som händer i små atomer till system så stora som vårt universum fundamentala och tidlösa kunskaper som ger dig goda möjligheter att driva och skapa framtidens teknik i en hållbar riktning.Teknisk fysik bygger på en blandning av matematik, fysik och teknik. Ämnet ligger till grund för mycket av den utveckling som sker på områden som exempelvis IT, AI, kvantteknologi och biofysik. Utbildningen har en stor bredd och har nyligen moderniserats för att ännu bättre förbereda dig för framtidens arbetsmarknad. Bland annat ingår fler projekt och problemlösning med hjälp av datorberäkningar. Efter det tredje året har du möjlighet att välja mellan många olika masterprogram samt läsa delar av utbildningen utomlands.Efter examen är du väl förberedd för avancerade arbetsuppgifter inom forskning och tekniskt utvecklingsarbete. Det gör att du kan ta en viktig roll i arbetet för ett hållbart samhälle. Du har bland annat viktig kunskap om hur naturvetenskapliga fakta bör tolkas av politiker, media och allmänheten. Nästan en tredjedel av studenterna väljer att läsa en forskarutbildning efter examen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjörsutbildning i teknisk fysik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön