Civilingenjörsutbildning i teknisk matematik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Stockholm
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Civilingenjörsutbildning i teknisk matematik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Civilingenjörsutbildningen inom Teknisk matematik på KTH är för dig som brinner för matematik. Matematik är ett av de kraftfullaste verktygen som finns för att besvara frågeställningar inom naturvetenskap, samhälle och teknik. Efter examen har du gedigna kunskaper i både matematik och programmering som du kan tillämpa inom många ämnesområden och branscher. Du har fått verktyg som gör dig till en matematisk expert och problemlösare.Utbildningen fokuserar på matematik och programmering och ger träning i problemlösning. Du läser betydligt fler matematikkurser än i andra civilingenjörsutbildningar på KTH de första tre åren inklusive matematisk statistik, optimering och beräkningsmatematik. Du har också en stor andel valfria kurser. Därefter väljer du mellan olika masterprogram och fördjupar dina kunskaper. Du kommer att ha goda möjligheter att spetsa till din kompetens och kan läsa delar av utbildningen utomlands.Teknisk matematik är en nystartad utbildning designad för att möta samhällets behov av civilingenjörer med expertis i att analysera, modellera och simulera med hjälp av matematik och datorberäkningar. Kombinationen av gedigna matematik- och programmeringskunskaper ger dig en fördel på framtidens arbetsmarknad och många spännande karriärmöjligheter. Du kan jobba med exempelvis forskning, utveckling av framtidens läkemedel, hållbara industrier, AI, IT eller inom finans.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjörsutbildning i teknisk matematik (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön