Visa allastudier.se som: Mobil

Den digitala tidsålderns mediepublik

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Karlstad
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Karlstad

Den digitala tidsålderns mediepublik

I kursen behandlas teoretiska perspektiv på mediepubliker, med fokus på övergången från analoga till nätbaserade digitala medier. Tyngdpunkten ligger på den tekniska utvecklingen av att mäta olika mediepubliker och förändringen av synen på mediepubliken som mottagare till deltagande och aktiva användare. Därtill diskuteras nyare tillvägagångssätt för publikmätning inom dataanalys, vilket också innefattar geografiska aspekter och lokativa medier. Under kursens gång introduceras koncept som kollaborativa medier, deltagarkultur och konvergens vilket kontrasteras med teorier som behandlar publik och offentlighet ur olika perspektiv. Kursupplägget inkluderar föreläsningar, seminarier och uppgifter som utförs individuellt och i grupp.

Förkunskaper

Registrerad på MKGA02 Introduktion till Medie- och kommunikationsvetenskap 15 hp och MKGA03 Text, kommunikation och organisation 15 hp eller motsvarande.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Den digitala tidsålderns mediepublik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön