Deformation och brott

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Karlstad

Deformation och brott

Kursen avser att ge studenten en fördjupad materialteknisk förståelse för sambanden mellan mekaniska egenskaper, sammansättning och struktur hos konstruktionsmaterial, och deras tillämpning. Kursen behandlar deformations- och brottmekanismer hos metalliska material, polymerer och kompositer, men främst metalliska material. Grundläggande brottmekanik och utmattningsteori behandlas. En del av kursen ger kunskaper om moderna metoder för materialundersökning och viss färdighet i materialtekniskt laboratoriearbete, där studenten utgår från ett verkligt haverifall och löser ett materialtekniskt problem.

Förkunskaper

Registrerad på materialteknik 7,5 hp, material i industriella tillämpningar 7,5 hp, polymerteknik 7,5 hp, karaktärisering av material 7,5 hp och hållfasthetslära 7,5 hp. Gymnasiets Engelska kurs 6. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Deformation och brott

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön