Teoribildning inom riskhantering

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans

Teoribildning inom riskhantering

Kursens övergripande syfte är att ge en djupare förståelse för riskhanteringens begrepp och teorier, och de vetenskapliga och tillämpade metoder som kan kopplas till dessa. Ämnet riskhantering innehåller en mångfald av teorier och metoder som kan sorteras utifrån olika typer av risker. Målsättningen för denna kurs är att förstå hur dessa teorier och metoder är kopplade och länkade utifrån sin gemensamma teoretiska grund. Tvärvetenskapliga aspekter på riskhantering och teoretiska aspekter på osäkerheter och oförutsedda fenomen är också centrala i denna kurs.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för program på avancerad nivå (examen på grundnivå omfattande minst 180 högskolepoäng), samt genomgången Introduktion riskhantering i samhället 7,5 hp. Motsvarandebedömning kan göras. Särskild behörighet: Svenska 3 eller B, Engelska 6 eller A.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Teoribildning inom riskhantering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön