Maktkritisk analys

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Karlstad

Maktkritisk analys

Kursen är en fördjupning i maktkritiska studier av samhällsfenomen. Den består av två olika undervisningsblock. Det första går ut på att studera, diskutera och kritisera utgångspunkter för maktkritiska studier genom att fokusera på relationerna mellan ontologi, epistemologi och metodologi. I detta kontrasteras också maktkritiska perspektiv i förhållande till andra framträdande analysperspektiv inom samhällsvetenskaperna så som institutionalism och rational choice. I det andra blocket presenteras tre olika inriktningar som exempel på tillvägagångssätt för den som vill bedriva maktkritisk analys. Studenter får då arbeta aktivt med utgångspunkt i diskursteori, governmentalityteori, och assemblageteori för att analysera aktuella samhällsfenomen.

Förkunskaper

90 hp Statsvetenskap/Statskunskap varav minst 30 hp på G2F-nivå eller högre inklusive 15 hp examensarbete. Gymnasiets Svenska 3, Svenska B. Svenska som andraspråk 3 eller Svenska som andraspråk B samt Engelska 6 eller Engelska A. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Maktkritisk analys

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön